Aansprakelijkheid met een caravan

Als u een caravan heeft of heeft gekocht wordt u eigenaar van de caravan. Als eigenaar van een caravan loopt u een aantal risico's. Gezien de vaak hoge aankoopprijs van de caravan kan het verstandig zijn om uw caravan te verzekeren. Maak wel eerst een goede keuze wat je wilt verzekeren. Hieronder meer informatie over de aansprakelijkheid voor een caravan.

Aansprakelijk voor schade veroorzaakt met een caravan
Zolang de caravan aan de auto is gekoppeld is de aansprakelijkheid van de caravan meeverzekerd op de autoverzekering. Als de caravan niet aan de auto is gekoppeld en u veroorzaakt een schade met de caravan aan iemand anders, dan is dit in de meeste gevallen verzekerd op uw particuliere aansprakelijkheidsverzekering. Als iemand anders schade aan uw caravan veroorzaakt kan het verhalen van de schade verzekerd zijn op uw particuliere rechtsbijstandsverzekering. Als u geen rechtsbijstandsverzekeringen heeft, de veroorzaker onbekend is of als u de schade zelf veroorzaakt bent u niet verzekerd en is de caravanverzekering van groot belang.

Bekijk ook de polisvoorwaarden van de caravanverzekeringen
Zoals u ziet zijn er nogal wat verschillende dekkingen op de caravanverzekering en zijn er ook nog verschillen tussen verzekeraars onderling. In onze vergelijking kunt u ook de voorwaarden van de verschillende verzekeringen vergelijken. Vergelijk eerst de voorwaarden voordat u de caravanverzekering definitief afsluit.

Informatie over andere dekkingen voor caravanverzekeringen: