Brand-, Diefstal- en Stormdekking caravanverzekering

Als u een caravan heeft of heeft gekocht wordt u eigenaar van de caravan. Als eigenaar van een caravan loopt u een aantal risico's. Gezien de vaak hoge aankoopprijs van de caravan kan het verstandig zijn om uw caravan te verzekeren. Maak wel eerst een goede keuze wat je wilt verzekeren. Hieronder meer informatie over de basisdekking van een caravanvanverzekeringen. Hiermee bent u verzekerd voor schade door brand, diefstal en storm.

Brand-, diefstal- en stormdekkingen op de caravanverzekering
De basisdekking op de meeste caravanverzekeringen bestaat uit een brand-, diefstal- en stormdekking. U bent verzekerd voor beschadiging van uw caravan door storm. Rijden met de caravan tijdens storm is niet verzekerd. U bent verzekerd voor plotselinge en onvoorziene beschadiging van uw caravan door blikseminslag, brand, ontploffing en zelfontbranding, ook als gevolg van eigen gebrek. U bent verzekerd voor diefstal, verduistering en vermissing van uw caravan, joyriding met uw caravan en braakschade aan uw caravan. In de voorwaarden kunnen verzekeraars hier uiteraard enigszins van afwijken.

Bekijk ook de polisvoorwaarden van de caravanverzekeringen
Zoals u ziet zijn er nogal wat verschillende dekkingen op de caravanverzekering en zijn er ook nog verschillen tussen verzekeraars onderling. In onze vergelijking kunt u ook de voorwaarden van de verschillende verzekeringen vergelijken. Vergelijk eerst de voorwaarden voordat u de caravanverzekering definitief afsluit.

Informatie over andere dekkingen voor caravanverzekeringen: