Inboedel meeverzekeren op de Caravanverzekering

Als u een caravan heeft of heeft gekocht wordt u eigenaar van de caravan. Als eigenaar van een caravan loopt u een aantal risico's. Gezien de vaak hoge aankoopprijs van de caravan kan het verstandig zijn om uw caravan te verzekeren. Maak wel eerst een goede keuze wat je wilt verzekeren. Hieronder meer informatie over het extra mee verzekeren van de inboedel op de caravanverzekering.

Inboedeldekking op de caravanverzekering
Als u met de caravan op vakantie gaat neemt u veel spullen mee in de caravan. De inboedelverzekering heeft meestal maar een beperkte dekking en een beperkt bedrag dat verzekerd is als de inboedel niet thuis, maar bijvoorbeeld in de caravan ligt. Kijk dit dus na op uw inboedelverzekering. Ook deze inboedel, die u in de caravan bij u heeft, is mee te verzekeren op de caravanverzekering. 

De toevoegingen aan de standaard uitvoering, zoals reservewiel, caravanmover, gasflessen, antenne, fietsenrek, satellietschotels, zonnepanelen en dergelijke worden door de verzekeraar ook vaak tot de inboedel en niet tot de caravan gerekend. Wat vaak niet onder de inboedeldekking valt zijn waardepapieren, geld en cheques, verzamelingen, bontkleding, gereedschap, dieren, planten en vaartuigen (anders dan uw surfplank).

Bekijk ook de polisvoorwaarden van de caravanverzekeringen
Zoals u ziet zijn er nogal wat verschillende dekkingen op de caravanverzekering en zijn er ook nog verschillen tussen verzekeraars onderling. In onze vergelijking kunt u ook de voorwaarden van de verschillende verzekeringen vergelijken. Vergelijk eerst de voorwaarden voordat u de caravanverzekering definitief afsluit.

Informatie over andere dekkingen voor caravanverzekeringen: