Caravanverzekering op basis van nieuwwaarde

Als u een caravan heeft of heeft gekocht wordt u eigenaar van de caravan. Als eigenaar van een caravan loopt u een aantal risico's. Gezien de vaak hoge aankoopprijs van de caravan kan het verstandig zijn om uw caravan te verzekeren. Maak wel eerst een goede keuze wat je wilt verzekeren. Hieronder meer informatie over het verzekeren van de caravan op basis van de nieuwwaarde in plaats van de dagwaarde.

Caravanverzekering extra lang tegen nieuwwaarde verzekeren
Standaard wordt een schade of een totaal verlies van de caravan vergoedt op basis van de dagwaarde van de verzekering. Als een caravan nog vrij nieuw is dan is de dagwaarde al een stuk lager dan de nieuwwaarde. Als de caravan gestolen wordt zal de dagwaarde van de caravan uitbetaald worden. Hier kunt u dus geen nieuwe caravan meer voor terug kopen, maar alleen een tweede hands caravan.

Bij de meeste caravanverzekeringen kunt u ook kiezen om voor een bepaald aantal jaren de nieuwwaarde van de caravan te verzekeren in plaats van de dagwaarde. Zeker voor caravans die niet ouder dan 5 of 7 jaar zijn kunt u overwegen om de caravan tegen nieuwwaarde te verzekeren. Met deze nieuwwaardedekking is uw caravan verzekerd tegen de aankoopwaarde. Dat is het bedrag waarvoor u de caravan heeft aangeschaft. Als de caravan dan bijvoorbeeld gestolen wordt, dan kunt u een vergelijkbare nieuwe caravan kopen. Vaak bent u dan ook nog een beperkte periode verzekerd voor noodzakelijke reparatie van materiaal- en constructiefouten van de caravan.

Bekijk ook de polisvoorwaarden van de caravanverzekeringen
Zoals u ziet zijn er nogal wat verschillende dekkingen op de caravanverzekering en zijn er ook nog verschillen tussen verzekeraars onderling. In onze vergelijking kunt u ook de voorwaarden van de verschillende verzekeringen vergelijken. Vergelijk eerst de voorwaarden voordat u de caravanverzekering definitief afsluit.

Informatie over andere dekkingen voor caravanverzekeringen: