14 dagen bedenktijd na afsluiten caravanverzekeringen

Na het afsluiten van uw caravanverzekering heeft u nog 14 dagen de tijd om u zich te bedenken en om de aangevraagde caravanverzekering met terugwerkende kracht te annuleren.

Via CaravanVerzekeringen.nl kunt u de goedkoopste en gunstigste caravanverzekeringen vergelijken en online afsluiten. Als u toch niet tevreden bent met de caravanverzekering die u heeft afgesloten, dan heeft u het wettelijk recht om de caravanverzekering binnen 14 dagen na ontvangst van de polis met terugwerkende kracht per ingangsdatum van de caravanverzekering te annuleren. Kijk altijd in de polisvoorwaarden voor de exacte regeling voor bedenktijd.

Zonder opgaaf van reden caravanverzekering annuleren
De periode van 14 dagen bedenktijd heet de ‘polis bedenktijd’. Binnen deze termijn kunt u de caravanverzekering zonder opgaaf van reden beëindigen. U hoeft dan geen premie of kosten voor de caravanverzekering te betalen. De caravanverzekering wordt dan als niet afgesloten beschouwd. Voor het beëindigen van uw caravanverzekering dient u dit via MijnPolisMap aan ons door te geven.

Met terugwerkende kracht per ingangsdatum
Als u zich bedenkt en de caravanverzekering wilt annuleren gebeurd dit altijd met terugwerkende kracht per ingangsdatum. Ook ontvangt u de betaalde premie op uw caravanverzekering na annulering terug.

Sluit altijd eerst een nieuwe caravanverzekering af
Het zal moeilijk worden om een andere caravanverzekering met een ingangsdatum in het verleden af te sluiten. Zeker als u na de ingangsdatum van de caravanverzekering een schade op uw caravanverzekering heeft gehad is het niet verstandig om de caravanverzekering te annuleren. Sluit altijd eerst een nieuwe caravanverzekering af voordat u de andere caravanverzekering met terugwerkende kracht per ingangsdatum laat beëindigen.

Let op als u tijdens de bedenktijd schade op uw caravanverzekering heeft gehad
Als u de caravanverzekering met terugwerkende kracht per ingangsdatum op basis van de bedenktijd beëindigd dan wordt ook een eventuele schadevergoeding op de caravanverzekering met terugwerkende kracht terug gedraaid. Als u schade aan de caravan heeft gehad is het meestal verstandig om de caravanverzekering niet in de bedenktijd op te zeggen.

Beëindiging van de caravanverzekering na de bedenktijd
Als u de caravanverzekering na de 14 dagen polis bedenktijd wilt beëindigen, dan geldt de caravanverzekering tot minimaal het einde van de afgesproken looptijd. U kunt dan opzeggen volgens de verzekeringsvoorwaarden. Meestal is de minimale looptijd één jaar. Als de caravanverzekering al een jaar gelopen heeft is deze meestal dagelijks opzegbaar met een opzegtermijn van één maand.

Meer informatie over caravanverzekeringen