Besparen op de caravanverzekering is simpel

Bespaar veel geld door uw caravanverzekering eens (opnieuw) te vergelijken en de goedkoopste caravanverzekering af te sluiten. Het wijzigen van uw caravanverzekering is eenvoudig zelf te doen met onderstaande simpele 3 stappen :

  1. Bepaal per welke datum de huidige caravanverzekering op te zeggen is. Dit is de einddatum of contractsvervaldatum op de huidige caravanverzekeringen. De opzegtermijn is meestal 1 maand. Zie toelichting hieronder. Kijkt u vooraf ook eerst even hoeveel schadevrije jaren u heeft opgebouwd. Hier dient u overigens wel bewijs van te hebben.
  2. Maak een vergelijking van de nieuwe caravanverzekeringen en sluit de goedkoopste caravanverzekering direct online af.
  3. Stuur ná de acceptatie van de nieuwe caravanverzekering de opzegging van de huidige verzekering naar de huidige verzekeraar, om te voorkomen dat de oude verzekering opgezegd is en de nieuwe niet geaccepteerd wordt.

Opzeggen huidige caravanverzekering

Een caravanverzekering is een overeenkomst voor een bepaalde tijd. De caravanverzekering is na 1 jaar op te zeggen. In het eerste jaar is de caravanverzekering op te zeggen per einddatum, ook wel contractsvervaldatum genoemd. Deze datum staat vermeld op het polisblad van uw huidige caravanverzekering. In de polisvoorwaarden van de caravanverzekeringen staat hoe lang voor de einddatum de caravanverzekering opgezegd moet zijn. Meestal is dit twee maanden. Als de caravanverzekering al een jaar loopt dan is de caravanverzekering tegenwoordig meestal dagelijks opzegbaar met een opzegtermijn van 1 maand.

De caravanverzekering kan ook opgezegd worden wanneer de verzekeraar de premie heeft verhoogd, of de voorwaarden in negatieve zin heeft aangepast. U heeft dan 30 dagen de tijd om de polis op te zeggen.

Als uw caravan verkocht is dan kan de verzekering ook altijd per verkoopdatum beëindigd worden en kan de nieuwe goedkoopste caravanverzekering per aanschafdatum van de nieuwe caravan verzekerd worden. Gebruik onderstaande opzegbrief om de huidige caravanverzekering te beëindigen.

Download

Meer informatie over caravanverzekeringen