Antidiefstalsysteem voor uw caravan

Voorkomen is beter dan genezen. Met een goede beveiliging of antidiefstalsysteem voor uw caravan voorkomt u dat uw caravan gestolen wordt en u geen schade hoeft te claimen op uw caravanverzekering. Een slot of wielslot om te voorkomen dat uw caravan gestolen wordt hoeft niet veel te kosten, maar kan u wel veel ellende besparen.

 

Hieronder een overzicht van de verschillende anti diefstal systemen en voorzieningen voor uw caravan

Koppelingsslot voor uw caravan

Een koppelingsslot is een slot dat over de koppeling van uw caravan gezet wordt en die met een sleutel afgesloten kan worden. Door een koppelingsslot voorkomt u dat de caravan aan een trekhaak gehangen kan worden. Sommige caravanverzekeraars eisen een koppelingsslot. Controleert u dan even dat u een door de verzekeraar van de caravanverzekering goedgekeurd of gecertificeerd slot koopt. De kosten van een koppelingsslot zijn ongeveer € 35,-

Wielklem voor uw caravan

Een wielklem is een klem die u om het wiel van de caravan vast zet en met een sleutel op slot zet. Met een wielklem is het niet mogelijk om met de caravan te rijden. Sommige caravanverzekeraars eisen een wielklem. Controleert u dan even dat u een door de verzekeraar van de caravanverzekering goedgekeurde of gecertificeerde wielklem koopt. Wielklemmen zijn verkrijgbaar vanaf ongeveer € 100,-.

Alarmsysteem voor uw caravan

Voor caravans zijn er ook alarmsystemen verkrijgbaar. Uiteraard zijn er vele uitvoeringen en soorten alarmsystemen voor uw caravan te verkrijgen. Een alarmsysteem voor uw caravan is al verkrijgbaar vanaf € 200,-

Inbraakbeveiliging voor uw caravan

Uiteraard zijn uw spullen in de caravan ook niet veilig. De inboedel in de caravan is op de caravanverzekering mee te verzekeren. Ook tegen de diefstal in de caravan kunt u een aantal maatregelen nemen, zoals bijvoorbeeld:

  • Een degelijk veiligheidsslot op de deur van de caravan
  • Een kluisje verankerd en uit het zicht inbouwen in de caravan

 

Meer informatie over caravanverzekeringen

Andere websites van CaravanVerzekeringen.nl :
AutoVerzekeringen.nl | MotorVerzekeringen.nl | BestelautoVerzekeringen.EU | ZZP PakketVerzekeringen.nl