Omzetten caravanverzekering

Bespaar veel geld door de caravanverzekering eens (opnieuw) te vergelijken. Als u een gunstigere caravanverzekering heeft gevonden zal de huidige caravanverzekering opgezegd moeten worden en de nieuwe caravanverzekering aangevraagd. Om de huidige caravanverzekering zonder problemen om te zetten kunt u het beste de volgende stappen volgen :

  1. Bepaal per welke datum de huidige caravanverzekering op te zeggen is. Dit is de einddatum of contractsvervaldatum op de huidige caravanverzekeringen. (zie toelichting hieronder). De opzegtermijn is meestal 1 of 2 maanden.
  2. Bepaal hoeveel schadevrije jaren u op uw huidige caravanverzekering heeft opgebouwd. Dit staat soms op de polis, maar is ook altijd op te vragen bij de verzekeraar.
  3. Maak een vergelijking van de nieuwe caravanverzekeringen.
  4. De nieuwe caravanverzekering bij de nieuwe verzekeraar aanvragen.
  5. Stuur na de acceptatie van de nieuwe caravanverzekering de opzegging van de huidige verzekering naar de huidige verzekeraar, om te voorkomen dat de oude verzekering opgezegd is en de nieuwe niet geaccepteerd wordt.

Opzeggen caravanverzekeringen

Een caravanverzekering is een overeenkomst voor een bepaalde tijd. De caravanverzekering is op te zeggen per einddatum, ook wel contractsvervaldatum genoemd. Deze datum staat vermeld op uw polisblad. In de polisvoorwaarden staat hoe lang voor de einddatum de caravanverzekering opgezegd moet zijn. Meestal is dit twee maanden.

De caravanverzekering kan ook opgezegd worden wanneer de verzekeraar de premie heeft verhoogd, of de voorwaarden in negatieve zin heeft aangepast. U heeft dan 30 dagen de tijd om de polis op te zeggen.

Als uw caravan verkocht is dan kan de verzekering ook altijd per verkoopdatum beëindigd worden. Gebruik onderstaande opzegbrief om de huidige caravanverzekering te beëindigen.

Download

Meer informatie over caravanverzekeringen