Dekking voor brandschade op je caravanverzekering

Als je een caravan hebt of hebt gekocht wordt je eigenaar van de caravan. Als eigenaar van een caravan loop je een aantal risico's. Gezien de vaak hoge aankoopprijs van de caravan kan het verstandig zijn om de caravan te verzekeren. Eén van de risico's voor je caravan is brand. Dekking voor brand op je caravanverzekering is de minimale dekking op nagenoeg alle caravanverzekeringen. De branddekking is dus een standaard dekking voor je caravan.

Dekking tegen brand op je caravanverzekering

De basisdekking op de meeste caravanverzekeringen bestaat in ieder geval uit een dekking voor schade door brand. Je bent dan verzekerd voor plotselinge en onvoorziene beschadiging van je caravan door blikseminslag, brand, ontploffing en zelfontbranding, ook als gevolg van eigen gebrek.

Ook voor de inboedel, de voortent of luifel en/of aanbouw is een branddekking op de caravanverzekering mogelijk. De inboedel, de voortent of luifel en/of aanbouw dient dan wel specifiek meeverzekerd te zijn.

Wat is er verzekerd op de branddekking voor je caravan?

De dekking voor brand op je caravanverzekering biedt dekking voor brand, ontploffing en zelfontbranding van de caravan. Als de caravan door brand verwoest wordt, dan ontvang je een schadevergoeding. Het bedrag dat uitgekeerd wordt is afhankelijk van de leeftijd van de caravan en of je caravan tegen nieuwwaarde of tegen dagwaarde is verzekerd.

Eigen risico voor brandschade op je caravanverzekering

Voor brandschade hebben de meeste carvanverzekeringen geen eigen risico. Het is goed om even op de polis van je caravanverzekering en/of in de polisvoorwaarden te bekijken of de schadeuitkering in geval van brand wordt verlaagd met het eigen risico.

Wat valt er nog meer onder de dekking van de caravanverzekering?

In bijna alle polisvoorwaarden van caravanverzekeringen zijn ook de volgende zaken standaard meeverzekerd:

  • Noodzakelijk kosten - Voor berging, bewaking, stalling, opruiming
  • Vervoer - Voor de caravan en inboedel naar het herstelbedrijf of naar Nederland
  • Opnieuw plaatsen - Kosten voor opnieuw plaatsen en aansluiten van de beschadigde caravan
  • Averij grosse - Bij vervoer per schip, bijdrage in de kosten als het schip in de problemen komt
  • Invoerrechten - Voor vervoer van de (beschadigde) caravan terug naar Nederland
  • Voorkoming van schade - Kosten om een dreigende gedekte schade te voorkomen
  • Hulpverlening - Ondersteuning bij diefstal of beschadiging
  • Vervangend vakantieverblijf - Vaak ook verzekerd nadat u schade aan uw caravan heeft

Neem in geval van schade altijd eerst contact op met de alarmcentrale. Controleer de polisvoorwaarden of deze dekkingen van toepassing zijn of niet. 

Caravanverzekeringen vergelijken

Klik hier voor een onafhankelijke vergelijking voor caravanverzekeringen. Bereken online de premie voor je caravanverzekering en sluit direct online af. Je caravanverzekering simpel zelf regelen via onze beveiligde PolisMap en PolisMap App

Premie caravanverzekering berekenen >>

Meer informatie over caravanverzekeringen