Spring naar hoofd-inhoud

Beveiliging & preventie voor je caravan

Voorkomen is beter dan genezen. Met beveiliging voor je caravan kun je diefstal voorkomen en met preventie kun je brand en andere schade beperken. Bekijk eens wat jij kunt doen om schade te voorkomen en beveilig je caravan.

Beveilig je caravan met een antidiefstalsysteem

Voorkomen is beter dan genezen. Met een goede beveiliging of antidiefstalsysteem voor je caravan voorkom je dat de caravan gestolen wordt en je dus geen schade hoeft te claimen op je caravanverzekering. Een slot of wielslot om te voorkomen dat je caravan gestolen wordt hoeft bijvoorbeeld niet veel te kosten, maar kan je wel veel ellende besparen. Hieronder een overzicht van de verschillende anti diefstal systemen en voorzieningen voor je caravan.

Koppelingsslot voor de caravan

Een koppelingsslot is een slot dat over de koppeling van de caravan gezet wordt en die met een sleutel afgesloten kan worden. Door een koppelingsslot voorkom je dat de caravan aan een trekhaak gehangen kan worden. Sommige caravanverzekeraars eisen bovendien een koppelingsslot. Controleer dan even dat je een door de verzekeraar van de caravanverzekering goedgekeurd of gecertificeerd slot koopt. De kosten van een koppelingsslot zijn ongeveer € 35,-

Beveilig je caravan met een wielklem

Een wielklem is een klem die je om het wiel van de caravan vast zet en met een sleutel op slot zet. Met een wielklem is het niet mogelijk om met de caravan te rijden. Sommige caravanverzekeraars eisen bovendien een wielklem. Controleer dan wel even dat je een door de verzekeraar van de caravanverzekering goedgekeurde of gecertificeerde wielklem koopt. Wielklemmen zijn verkrijgbaar vanaf ongeveer € 100,-.

Alarmsysteem voor de caravan

Voor caravans zijn er ook alarmsystemen verkrijgbaar. Uiteraard zijn er vele uitvoeringen en soorten alarmsystemen voor een caravan te verkrijgen. Een alarmsysteem voor een caravan is al verkrijgbaar vanaf € 200,-

Inbraakbeveiliging voor je caravan

Uiteraard zijn je spullen in de caravan ook niet veilig. De inboedel in de caravan is op de caravanverzekering mee te verzekeren. Ook tegen de diefstal in de caravan kunt u een aantal maatregelen nemen, zoals bijvoorbeeld:

  • Een degelijk veiligheidsslot op de deur van de caravan
  • Een kluisje verankerd en uit het zicht inbouwen in de caravan