Spring naar hoofd-inhoud

14 dagen bedenktijd voor je caravanverzekering

Om de caravanverzekering kosteloos per ingangsdatum te annuleren

Na het afsluiten van de caravanverzekering heb je nog 14 dagen de tijd om de aangevraagde caravanverzekering met terugwerkende kracht te annuleren. Dit heet de polisbedenktijd. Als je de caravanverzekering annuleert dan hoef je geen premie en geen kosten te betalen. De vezekering voor je caravan annuleren kan dus kosteloos.

Via CaravanVerzekeringen.nl kun je de goedkoopste en gunstigste caravanverzekeringen vergelijken en online afsluiten. Als je toch niet tevreden bent met de caravanverzekering die je hebt afgesloten, dan heb je het recht om de caravanverzekering binnen 14 dagen na ontvangst van de polis met terugwerkende kracht per ingangsdatum van de caravanverzekering te annuleren. Kijk altijd in de polisvoorwaarden voor de exacte regeling voor bedenktijd.

 

Zonder opgaaf van reden caravanverzekering annuleren

De periode van 14 dagen bedenktijd heet de "polis bedenktijd". Binnen deze termijn kun je de caravanverzekering zonder opgaaf van reden beëindigen. Je hoeft dan geen premie of kosten voor de caravanverzekering te betalen. De caravanverzekering wordt dan als niet afgesloten beschouwd. Het annuleren van je caravanverzekering kun je via de PolisMap aan ons door te geven.

 

Met terugwerkende kracht per ingangsdatum

Als je je bedenkt en de caravanverzekering wilt annuleren gebeurd dit altijd met terugwerkende kracht per ingangsdatum. Ook ontvang je de eventueel betaalde premie voor je caravanverzekering na annulering terug.

 

Sluit altijd eerst een nieuwe caravanverzekering af

Het zal moeilijk worden om een andere caravanverzekering met een ingangsdatum in het verleden af te sluiten. Zeker als je na de ingangsdatum van de caravanverzekering een schade op je caravanverzekering hebt gehad is het niet verstandig om de caravanverzekering te annuleren. Sluit altijd eerst een nieuwe caravanverzekering af voordat je de andere caravanverzekering met terugwerkende kracht per ingangsdatum laat beëindigen.

 

Let op! als je tijdens de bedenktijd schade hebt gehad

Als je de caravanverzekering met terugwerkende kracht per ingangsdatum op basis van de bedenktijd beëindigd dan wordt ook een eventuele schadevergoeding op de caravanverzekering met terugwerkende kracht terug gedraaid. Als je schade aan de caravan hebt gehad is het meestal verstandig om de caravanverzekering niet in de bedenktijd op te zeggen.

 

Beëindiging van de caravanverzekering ná de 14 dagen bedenktijd

Als je de caravanverzekering na de 14 dagen polis bedenktijd wilt beëindigen, dan loopt de caravanverzekering tot minimaal het einde van de afgesproken looptijd van meestal 1 jaar. Je kunt dan opzeggen volgens de verzekeringsvoorwaarden. Meestal is de minimale looptijd dus één jaar. Na dit eerste jaar is de caravanverzekering dagelijks opzegbaar en vaak met een opzegtermijn van één maand. Bij een aantal verzekeraars is het mogelijk om de caravanverzekering dagelijks direct op te zeggen.