Spring naar hoofd-inhoud

Groene kaart voor je caravanverzekering

Aanvragen bij de verzekeraar van je autoverzekering

Wanneer u op reis gaat met de auto en de caravan, dan kunt u gecontroleerd worden op het in bezit hebben van de groene kaart. Dit is het verzekeringsbewijs van uw auto en van uw caravan. Bij uw verzekeringsmaatschappij voor de auto kunt u uw caravan op de groene kaart van uw auto laten bijschrijven of ontvangt u een aparte groene kaart voor uw caravan.

Wat is een groene kaart?

De groene kaart is een internationaal verzekeringsbewijs voor de auto, motor, kampeerauto of caravan. Op de groene kaart staat vermeld in welke landen uw autoverzekering dekking biedt. In heel veel landen dient de auto verplicht verzekerd te zijn voor wettelijke aansprakelijkheid. Met de groene kaart kunt u dit aantonen. In veel landen is het niet meer verplicht om een groene kaart bij u te hebben. In BelgiĆ« bijvoorbeeld nog wel. Ook hebben een aantal landen een verplichting voor de groene kaart voor de caravanverzekering.

Groene kaart voor uw caravan aanvragen

U kunt een extra groene kaart rechtstreeks bij uw verzekeringsmaatschappij van de auto aanvragen. Stuurt u een kopie van het kentekenbewijs van de caravan naar de verzekeraar van de autoverzekering en u ontvangt een groene kaart voor de caravan. Als u een andere caravan koopt, vergeet u dan niet opnieuw het kentekenbewijs van de nieuwe caravan aan de verzekeraar van de autoverzekering op te sturen.

 

Waar kan ik de groene kaart voor mijn caravanverzekering aanvragen?

Bij de verzekeraar waar je auto verzekerd is.

LET OP! Groene kaart voor de caravan verplicht

In Duitsland, Spanje en Polen bent u verplicht om een groene kaart voor uw auto en voor uw caravan bij u te hebben.Vraag de groene kaart ruim voordat u op vakantie aan, omdat het toesturen van de groene kaart een aantal dagen kan duren.

Caravanverzekering vergelijken

Klik hier voor een onafhankelijke vergelijking voor caravanverzekeringen en sluit je caravanverzekering direct online af. De groene kaart vraag je aan bij de verzekeraar van je auto.

Premie caravanverzekering berekenen >>