Dekking voor hagelschade op je caravanverzekering

Hagelschade kan flinke schade veroorzaken aan caravans. Het komt niet vaak voor, maar de schade is meestal wel groot. Het is goed om te weten hoe uw caravanverzekering bescherming biedt in dergelijke situaties. De meeste polissen dekken geen hagelschade, maar de specifieke voorwaarden en dekkingen kunnen variƫren. Overweeg een extra dekking voor hagelschade op je caravanverzekering mee te verzekeren.

  • Hagelschade aanvullende dekking mogelijk bij meeste caravaverzekeringen
  • Meestal hagelbestendig dak als eis van de verzekeraar
  • Bereken de premies met 10% korting

Caravanverzekering met hageldekking berekenen

Wat is gedekt onder hagelschadedekking?

Hagelschadedekking binnen een caravanverzekering omvat meestal reparatie of vervanging van onderdelen van de caravan die beschadigd zijn geraakt door hagel. Dit kan gaan om de buitenkant, zoals deuken in het dak of de wanden, maar ook om beschadigde ramen en luifels.

Voorwaarden voor dekking

Bij sommige verzekeraars is het alleen mogelijk om schade door hagel te verzekeren als je caravan een hagelbestendig dak heeft. Ook met een hagelbestendig dag kun je nog steeds schade door hagel krijgen. Denk aan je luifel of aan je ramen. De premie zal dan uiteraard wel wat lager zijn dan wanneer je caravan geen hagelbestendig dak heeft.

Eigen risico

Bij hagelschade kan er sprake zijn van een eigen risico. Dit is het bedrag dat u zelf moet betalen voordat de verzekeringsdekking in werking treedt. De hoogte van het eigen risico kan variƫren en is afhankelijk van de voorwaarden van uw polis.

Preventieve maatregelen en vermindering van eigen risico

Voorkomen is uiteraard beter dan genezen. Je kunt zelf ook maatregelen nemen om de schade door hagel te voorkomen of te beperken. Dit kan bijvoorbeeld door het spannen van een beschermende hoes of doek of het stallen van de caravan onder een overkapping tijdens hevig onweer.

Herstel en Reparatie

Direct na het vaststellen van hagelschade is het belangrijk om actie te ondernemen. Maak foto's van de schade en neem zo snel mogelijk contact met ons op om de schade te melden. Na goedkeuring van de claim zal de volgende stap het herstel zijn. Sommige verzekeraars hebben voorkeursleveranciers of reparatiewerkplaatsen. Het is aan te raden om te overleggen met uw verzekeraar over de beste aanpak voor reparatie om zeker te zijn van de dekking.

Dekking hagelschade

Overweeg de dekking voor hagelsche mee te verzekeren op je caravanverzekering. Bereken de premie en overweeg of je de extra premie waard vind om een hagelschade te verzekeren.

Vergelijk caravanverzekeringen

Veel gestelde vragen (FAQ) hageldekking caravanverzekeringen

Nee, meestal is hagelscahde niet standaard meeverzekerd op de caravanverzekering. De meeste verzekeraars eisen bovendien een goedgekeurd of hagelbestendig dak op de caravan. Als je geen hagelbestendig dak hebt dan wordt er vaak een hogere premie gehanteerd of biedt de verzekering helemaal geen dekking voor hagelschade.

Een caravanverzekering met hageldekking dekt doorgaans de reparatiekosten van schades veroorzaakt door hagelbuien. Dit omvat deuken en scheuren in de buitenkant van de caravan.

Als je klant bent bij CaravanVerzekeringen.nl kun je de schade eenvoudig melden via onze PolisMap of PolisMap App. Laat een schadecalculatie maken voor de hoogte van de schade. Sommige verzekeraars werken met aangesloten of geselecteerde herstellers. Het is goed om dit altijd eerst even te controleren voordat je de schade laat herstellen.

Niet-gedekte hagelschade kan de waarde van je caravan aanzienlijk verminderen. Schades zoals deuken en krassen kunnen ook leiden tot problemen met waterdichtheid. Zonder passende dekking zul je helaas zelf voor de reparatiekosten moeten opdraaien, wat een flinke kostenpost kan zijn.

Ja, de meeste verzekeraars bieden de mogelijkheid om je caravanverzekering uit te breiden met een specifieke dekking voor hagelschade. Dit kan een verstandige keuze zijn, zeker als je in een regio woont of in een regio op vakantie gaat waar vaak hagel voorkomt. Het uitbreiden van uw polis omvat meestal wel een extra premie.

Het repareren van de door hagel beschadigde onderdelen van de caravan gebeurt onder andere door middel van profielreparatie. Dit is een techniek waarbij er vulmiddel in de kleine deukjes wordt gespoten, waarna er met een speciale mal de structuur van caravanwand wordt nagebootst. Uiteindelijk wordt de wand overgespoten in de juiste kleur.

Extreme weersomstandigheden komen de laatste jaren steeds vaker voor. Er ontstaat steeds vaker schade aan caravans door hagel en storm. Daarom is het zeker aan te raden om een aanvullende dekking voor de hagelschade af te sluiten bij je caravanverzekering. Zo weet je zeker dat je caravan goed verzekerd is.

Uiteraard is dat per verzekeraar verschillend. Het maakt ook veel uit of je caravan een hagelbestendig dak heeft of niet. Een hageldekking kost meestal enkele Euro's per maand.

Meer informatie over caravanverzekeringen