Caravanverzekering verplicht?

Caravanverzekering verplicht? Nee je bent niet verplicht om een caravanverzekering af te sluiten. Uiteraard kan het wel verstandig zijn om een caravanverzekering te hebben. Als de caravan aan je auto is gekoppeld, dan ben je via je autoverzekering verzekerd. Als de caravan losgekoppeld staat ben je meestal via je aansprakelijkheidsverzekering verzekerd. Schade aan je eigen caravan is dan nog niet verzekerd. Daarom kan het wel verstandig zijn om een caravanverzekering af te sluiten.

Aansprakelijkheidsschade aan de auto gekoppeld

Als je met je caravan een schade veroorzaakt en de caravan is aan de auto gekoppeld, dan is de aansprakelijkheid van de caravan verzekerd op de verzekering van je auto. Omdat je in dat geval verzekerd bent via je autoverzekering ben je niet verplicht om een caravanverzekering af te sluiten.

TIP: Vraag een groene kaart voor je caravan aan

Vraag een groene kaart voor je caravanverzekering aan als je met de caravan op pad gaat! Een groene kaart is een verzekeringsbewijs voor je auto. Het is mogelijk om ook voor je caravan een groene kaart te krijgen. Deze groene kaart kun je bij de verzekeraar van je autoverzekering opvragen.

Aansprakelijkheid niet aan de auto gekoppeld

Als je met de caravan een schade veroorzaakt terwijl de carvan niet aan de auto is gekoppeld, dan ben je meestal verzekerd via je particuliere aansprakelijkheidsverzekering. Je hoeft hier dus ook geen verplichte caravanverzekering voor aan te vragen.

 

Schade aan de eigen caravan

Schade aan je eigen caravan is uiteraard heel vervelen, maar ook dit hoeft niet verplicht verzekerd te zijn. Een caravan kost toch best veel geld. Daarom kan het toch verstandig zijn om voor je caravan een caravanverzekering af te sluiten.

 

Caravanverzekeringen vergelijken

Een caravanverzekering is niet verplicht. Klik hier voor een onafhankelijke vergelijking voor caravanverzekeringen als je wel een caravanverzekering wilt afsluiten. Bereken online de premie voor je caravanverzekering en sluit direct online af.

Premie caravanverzekering berekenen >>

Veel gestelde vragen (FAQ) over verplichte caravanverzekering

Ook in het buitenland is een caravanverzekering niet verplicht. De caravan is in het verkeer verzekerd via je autoverzekering. In Duitsland, Polen en Spanje ben je wel verplciht om een verzekeringsbewijs, oftewel een groene kaart, voor je caravan te hebben.

De groene kaart voor je caravan kun je aanvragen bij de verzekeraar van je autoverzekering.

Nee, een caravan die aan je auto is gekoppeld is in Nederland voor aansprakelijkheidschade altijd automatisch meeverzekerd op je autoverzekering