Gratis veiligheidscheck voor je caravan bij Omnia CCS via ASR

Binnen 20 minuten is je caravan gratis gecontroleerd

Gratis veiligheidscheck voor je caravan bij Omnia CCS via ASR. Als je caravan bij ASR verzekerd is, dan kun je binnen 20 minuten een gratis veiligheidscheck laten uitvoeren door Omnia CCS. Laat de gratis controle uitvoeren, zodat je zeker weet dat je veilig met je caravan op vakantie kunt. Vul je gegevens in op de website van Omnia CCS en maak een afspraak bij één van de 31 vestigingen.

Waarom is het verstandig om een gratis controle van je caravan te laten doen?

Een caravan heeft last van verschillende invloeden, zoals zon, harde regen, hagel, slechte wegen en langdurige stil staan. Ook als de caravan stil staat gaat de veroudering van de carvan en van de onderdelen gewoon door. Het laatste wat je wilt is om tijdens een vakantie tot de ontdekking te komen dat er iets mis is met de caravan die de vakantie in het water dreigen te laten vallen. Het is daarom goed om je caravan goed te laten onderhouden en zeker te weten dat alles in orde is als je er eenmaal op reis gaat.

Wat wordt bij de veiligheidscheck voor de caravan naar gekeken?

  • Onderstel en banden, waarbij we letten op de juiste bandenspanning, profiel en staat van de banden, maar ook of de torsievering en schokdempers niet versleten zijn.
  • De aanhangwagenkoppeling bij de caravan en de stabilisator, handrem en rem-demper.
  • Buitenverlichting en de staat van de bedrading, stekkers en dergelijke.
  • Zijn de documenten zoals registratiebewijs, kentekenbewijs wel in orde en de kenteken- en constructie/typeplaat nog in orde.
  • Zijn de gasflessen en de gastoestellen nog veilig te gebruiken, zijn er (kleine) lekkages te constateren en is de rookgasafvoer nog wel veilig.

De controle is binnen 20 minuten klaar

In totaal neemt deze keuring zo’n 20 minuten in beslag en worden alle controlepunten aangetekend op een checklist, waarvan je uiteraard een exemplaar meekrijgt. De OMNIA CCS hersteller geeft, als er aanleiding voor is, ook een advies over eventuele tekortkomingen en hoe die kunnen worden verholpen. U bepaalt zelf of u daarvan gebruik wilt maken, de Veiligheidscheck is in ieder geval gratis!

Bij een locatie naar keuze

De veiligheidscontrole kun je aanvragen via de website van Omnia CCS. Je krijgt daarna een email met een bevestiging dat je recht heeft op een gratis veiligheidscheck. Vervolgens kun je zelf een OMNIA CCS hersteller naar keuze bellen voor een afspraak. Hier vindt u de dichtstbijzijnde OMNIA CCS vestiging.

Caravanverzekeringen vergelijken

Ook de caravanverzekering van ASR is in onze vergelijking voor caravanverzekeringen opgenomen. Maak een vergelijking voor de goedkoopste caravanverzekering. Bereken de premie voor je caravanverzekering en sluit direct af.

Premies caravanverzekeringen vergelijken >>